Over mij

Mijn naam is Eva van Meijl, 31 jaar, woonachtig in Hilversum. Tijdens de opleiding communicatie- en informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht met minor Journalistiek heb ik mijn gevoel voor tekst verder ontwikkeld. Mijn master Communicatiestudies vulde ik aan met stages als communicatiemedewerker bij het goede doel de Bart de Graaff Foundation (Amsterdam) en in de snelle nieuwswereld van AD NieuwsMedia (Rotterdam). Ondertussen voltooide ik met succes mijn scriptie over humor in tijdschriftenadvertenties die ik na mijn afstuderen nog verder uitbreidde met een vervolgonderzoek en gepubliceerd is onder ‘Verkopen door een lach’ in de uitgave Studies in taalbeheersing.

Mijn – fulltime – werkende leven startte met een communicatieproject bij Stichting Verenigde Zorgcentra (Schijndel) waarna ik begon als communicatiespecialist/ (eind)redacteur bij Van der Valk Publicaties (Eindhoven), de communicatieafdeling van horecabedrijf Van der Valk Hotels en Restaurants.

Mijn kwaliteiten wilde ik ook graag buiten de hotelbranche verder ontwikkelen en daarom besloot ik in het najaar van 2011 om naast mijn baan als freelancer aan de slag te gaan. Onder de naam Evataal heb ik al heel wat schrijfmeters gemaakt. Dit alles met veel enthousiasme, creativiteit en flexibiliteit.

In 2012 startte ik als multimediale eindredacteur bij Uitgeverij de Vrijbuiter (van mediaconcern Audax, Gilze) voor Intens Magazine en later voor Mijn Geheim, een tweewekelijks tijdschrift met levensverhalen voor vrouwen in elke fase van hun leven. In 2014 maakte ik de overstap naar Uitgeverij BCM (Eindhoven). Ik ben momenteel hoofdredacteur van Toeractief, hét wandel- en fietsmagazine, KOE (jaarlijkse lenteglossy) en adjunct-hoofdredacteur van Buitenleven, de glossy voor inspiratie voor je tuin en meer.